Ngaran Kekembangan

Sesebutan pikeun ngaran kekembangan tina tangkal

  • Kembang awi = eumbreuk
  • Kembang bako = bosongot
  • Kembang bawang = ulated
  • Kembang bolang = ancal
    (bolang = sabangsa teleus jarah/liar nu jadina di nu bécék)
  • Kembang boléd = téla
  • Kembang cabé = bolotot
  • Kembang cau = jantung
  • Kembang cengék = péncéngés
  • Kembang eurih = ancul
  • Kembang gedang = ingwang
  • Kembang génjér = gélényé
  • Kembang hoé = bubuay
  • Kembang honjé = comrang
  • Kembang jaat = jalinger
  • Kembang jambé = mayang
  • Kembang jambu aér = lenyap
  • Kembang jambu batu = karuk
  • Kembang jarak = uing
  • Kembang jéngkol = mérékényényén
  • Kembang jeruk = angkruk/angkes
  • Kembang jotang = puntung
  • Kembang kadu = olohok
  • Kembang kalapa = suligar
  • Kembang kaso = curiwis
  • Kembang kawung = pengis
  • Kembang konéng = badul
  • Kembang kulur = pelepes
  • Kembang laja = jamotrot
  • Kembang leunca = pengit
  • Kembang limus = seleksek
  • Kembang lopang = cacas
  • Kembang muncang = rinduy
  • Kembang paré = ringsang
  • Kembang peuteuy = pendul
  • Kembang salak = sedek/gojod
  • Kembang sampeu = dingdet
  • Kembang taleus = ancal
  • Kembang tangkil = uceng
  • Kembang térong = moncorong
  • Kembang tiwu = badaus
  • Kembang waluh = aléwoh

 

Dicutat tina : Peperenian Basa sunda

Iklan

Posted on April 16, 2013, in Kandaga Basa. Bookmark the permalink. Tinggalkan komentar.

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout /  Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout /  Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout /  Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout /  Ubah )

w

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: