Obahna Suku

Pedaran  ieu ngaguar ngeunaaan kekecapan pikeun obahna suku

  • Jéngké  = ngangkatkeun keuneung nepi ka napak ku ramo suku.
  • Najong  = ngeunakeun (ramo) suku kalayan ngagentak kana barang, jsté.
  • Nalapung = nyépak (bal, jsté) ka luhur ku tonggong suku (sanggeus dialungkeun heula).
  • Nalipak = nyépak ku dampal suku.
  • Néjéh = nyépak ku suku tukang (kuda, kaldé, jsté).
  • Nincak = napakkeun dampal suku.
  • Nokér = ngésérkeun barang ku suku rada ka gigir atawa ka tukang.
  • Ngajejek = nincak barang ngagentak ku dampal suku.
  • Ngaréngkas = ngahalangan léngkah batur ku suku urang (sina labuh).
  • Nyépak = ngeunakeun suku kalawan maké tanaga kana barang (bal, jsté).

Dicutat tina : Peperenian Basa Sunda

Iklan

Posted on April 16, 2013, in Kandaga Basa. Bookmark the permalink. 2 Komentar.

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: