Kecap Sesebutan Bilangan anu Dilarapkeun Kana Barang Tangu

Ayeuna urang pedar ngeunaan kecap sesebutan bilangan anu dilarapkeun kana barang tangu

  • Ambekan = Sademi
  • Awi = Sabebek, saleunjeur, sadapur
  • Bako = Salempeng
  • Bangsal = sacangi (sasiki)
  • Bawang = sasihung
  • Béas = sacanggeum
  • Bilik = sailah
  • Boéh = sarirang
  • Cai = sakeclak
  • Cangkir = satangkep
  • Cau = sasikat
  • Daun = saponggol, sakompét
  • Eurih = sajalon
  • Gula Kawung = sabebek, sagandu
  • Hayam = sajodo
  • Injuk = sakakab
  • Jahé = sarémpang
  • Jambé = samanggar
  • Japati = sajodo
  • Kalapa = sahulu, samanggar
  • Kaso = sadapur, saluwuk
  • Keretas = salambar
  • Konéng = sasolor
  • Munding = sarakit
  • Muncang = sadampa
  • Nangka = sacamplung
  • Pakéan = sapangadeg
  • Papan = salambar
  • Paré = saranggeuy
  • Peuteuy = sapapan, sahanggor, saémpong
  • Salak = samanggar
  • Samak = saheulay
  • Samping = sakodi
  • Sangu = sapiring, sabakut
  • Sawah = sakotak
  • Suluh = sahurun
  • Tambang/Tali = sabatekan
  • Uyah = sahuntu, sagandu, sabata

Dicutat tina : Peperenian Urang Sunda

Iklan

Posted on April 17, 2013, in Kandaga Basa. Bookmark the permalink. 1 Komentar.

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout /  Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout /  Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout /  Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout /  Ubah )

w

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: