Ngaran Patukangan

Sesebutan pikeun pagawéan dina basa Sunda.

  • ANJUN =  tukang nyieun parabot tina taneuh
  • BUJANGGA = tukang nyieun/nulis carita
  • CANDOLI = tukang ngajaga pabéasan di nu kariaan (biasana awéwé)
  • GENDING = tukang nyieun parabot tina kuningan
  • KABAYAN  = tukang dititah ka ditu ka dieu
  • KAJINEMAN = 1) mandor sakitan, 2) tukang ngajaga jinem (nu dihukum)
  • KAMASAN = tukang nyieun parabot tina emas atawa pérak
  • KEBOJENGKENG = tukang ngagusur padati
  • KULAÉR = kusir anu tumpakna dina kuda karéta pangagung
  • KUNCÉN = tukang ngurus kuburan
  • LEGIG = tukang ngasruk dina pamoroan
  • MALIM = tukang nalukkeun sasatoan
  • MARANGGI = tukang nyieun landéan jeung sarangka keris
  • MEREBOT = tukang nakol bedug
  • SARAWÉDI = tukang ngagosok permata
  • PAKACAR = bujang, juru ladén
  • PALATUK = iber anu tumpak kuda saheulaeun pangagung
  • PALÉDANG = tukang nyieun parabot tina tambaga
  • PALIKA = tukang teuleum (ngala lauk)
  • PAMATANG = tukang moro nu sok ngagunakeun tumbak
  • PAMAYANG = tukang ngala lauk di laut
  • PANDAY = tukang nyieun parabot tina beusi
  • PANINGGARAN = tukang moro
  • SARATI = tukang ngusir gajah


Dicutat tina : Peperenian Basa Sunda

Iklan

Posted on April 18, 2013, in Kandaga Basa. Bookmark the permalink. Tinggalkan komentar.

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: