Kecap Sesebutan Kaayaan

Kaayaan/Sipat Barang

  1. Nuduhkeun Warna/kelir

  • Beureum –> euceuy
  • Bodas –> nyacas
  • Bodas –> ngeplak
  • Héjo –> ngagedod
  • Hideung –> cakeutreuk
  • Hideung –> meles (dilarapkeun kana buuk jalma atawa bulu sasatoan)
  • Hideung –> lestreng
  • Konéng –> enay
  • Konéng –> umyang

2. Nuduhkeun Rasa

  • Amis –> kareueut
  • Bau –> meledos
  • Bau –> meledek
  • Hangseur –> meleding
  • Haseum –> ngagendil
  • Lada –> néwéwét
  • Pait –> molélél
  • Pangsét –> moléték
  • Panas –> néréptép
  • Tiis –> caméwék
  • Seungit –> melenghir
  • Seungit –> meleber
  • Seungit –> ngadalingding

3. Nuduhkeun Sipat/Kaayaan

  • Hérang –> ngagenclang
  • Hérang –> ngagenyas
  • Poék –> mongkléng
  • Poék –> meredong
  • Caang –> mabra
  • Caang –> ngebrak
  • Kandel –> kedeplik
  • Ipis –> nyempring
  • Pendék –> pédéklék
  • Pendék –> pédéklék
  • Panjang –> ngagebay
  • Gedé –> ngajegir
  • Leutik –> camperenik

Dicutan tina : Peperenian Basa Sunda

Iklan

Posted on April 20, 2013, in Kandaga Basa. Bookmark the permalink. Tinggalkan komentar.

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout /  Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout /  Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout /  Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout /  Ubah )

w

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: