Kecap Sesebutan Kaayaan

Kaayaan/Sipat Barang

 1. Nuduhkeun warna

  • Beureum –> euceuy
  • Bodas –> nyacas
  • Bodas –> ngeplak
  • Héjo –> ngagedod
  • Hideung –> cakeutreuk
  • Hideung –> meles (dilarapkeun kana buuk jalma atawa bulu sasatoan)
  • Hideung –> lestreng
  • Konéng –> enay
  • Konéng –> umyang

2. Nuduhkeun Rasa

  • Amis –> kareueut
  • Bau –> meledos
  • Bau –> meledek
  • Hangseur –> meleding
  • Haseum –> ngagendil
  • Lada –> néwéwét
  • Pait –> molélél
  • Pangsét –> moléték
  • Panas –> néréptép
  • Tiis –> caméwék
  • Seungit –> melenghir
  • Seungit –> meleber
  • Seungit –> ngadalingding

3. Nuduhkeun Sipat/Kaayaan

  • Hérang –> ngagenclang
  • Hérang –> ngagenyas
  • Poék –> mongkléng
  • Poék –> meredong
  • Caang –> mabra
  • Caang –> ngebrak
  • Kandel –> kedeplik
  • Ipis –> nyempring
  • Pendék –> pédéklék
  • Pendék –> pédéklék
  • Panjang –> ngagebay
  • Gedé –> ngajegir
  • Leutik –> camperenik

Dicutan tina : PEPERENIAN

Posted on April 20, 2013, in Diajar Basa Sunda. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: