Kecap Sesebutan Waktu

KECAP SESEBUTAN WAKTU

  • Sakedét nétra –> (asalna sakedép nétra), kedép = kiceup.
    Jadi sakedét nétra hartina sakiceup, nucuhkeun waktu nu sakeudeung pisan.
  • Sakilat –> nuduhkeun waktu nu sakeudeung pisan, méh saharti jeung sakiceup, diupamakeun kana (lilana) kilat nu ngaburinyay.
  • Sapanyeupahan –> nuduhkeun waktu anu teu sabaraha lilana, kira-kira sarua lilana jeung anu keur nyeupah.
  • Sapangéjoan –> nuduhkeun waktu anu lilana sarua jeung anu keur ngéjo (nyangu)
  • Saumur jagong –> kira-kira tilu bulan satengah
  • Sataun landung –> sataun leuwih

 

KECAP SESEBUTAN WAKTU SÉJÉNNA

  • Poé ieu disebut ayeuna
  • Poé nu geus kaliwat sapoé disebut kamari
  • Poé saméméh kamari disebut mangkukna
  • Sapoé nu bakal datang disebut isikan
  • Sapoé sanggeus isukan disebut pagéto
  • Sabada pagéto disebut pagéto amat
  • Waktu nu cikénéh karandapan disebut bieu
  • Waktu nu rada lila kaliwat disebut tadi
  • Waktu nu geus lila kaliwat disebut baréto
  • Waktu béh ditueun baréto disebut baheula
  • Waktu nu sakeudeung deui karandapan disebut engké
  • Waktu nu bakal datang (lila kénéh) disebut jaga, isuk jaganing pagéto; baringsupagi

Dicutat tina : Peperenian Basa Sunda

Iklan

Posted on April 20, 2013, in Kandaga Basa. Bookmark the permalink. Tinggalkan komentar.

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout /  Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout /  Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout /  Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout /  Ubah )

w

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: