Ngaran Bungbuahan jeung Sayuran

Bungbuahan

Alpukat = alpuket
Belimbing = balingbing
Duran = durén, kadu
Kelapa = kalapa
Kelapa muda = dawegan
Mangga = buah
Manggis = manggu
Mengkudu = cangkudu
Nenas = ganas
Pepaya = gedang
Pisang = cau
Semanga = samangka

sebutan bungbuahan anu lianna sami


Sayuran

Bawang Merah = bawang beureum
Bawang Putih = bawang bodas
Bunga Kol = brumkol
Cabe Cawit = céngéng
Kacang Kedelai = kacang kedelé
Kacang Tanah = suuk
Kemangi = surawung
Kencur = cikur
Kol = engkol
Kunyit = konéng
Labu = waluh
Lada = pedes
Lengkuas = laja
Mentimun / timun = bonténg
Pete = peuteuy
Rebung = iwung
Seladah = saladah
Seledri = salédri
Seré = séréh
Sirih = seureuh
Tauge = togé
Wortel = wortel / bortol

sebutan sayuran anu lianna sami


Anu lianna

Arang = areng
Aren = kawung
Bambu = awi , haur
Bengkoang = bangkuang
Beras = béas
Garam = uyah
Gula merah = gula beureum
Gula Pasir = gula bodas
Kayu = kai
Keripik = kiripik
Kerupuk = kurupuk
Kerupuk kulit = dorokdok
Kolang-kaling = cangkaléng
Nira = cai lahang
Padi = paré
Pinang = jambé
Singkong = sampeu
Talas = taleus
Tebu = tiwu
Telur = endog
Telur Busuk = endog kacingcalang
Terasi = tarasi
Ubi = hui


Atikan Basa Sunda

Posted on April 20, 2013, in Diajar Basa Sunda. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: