Rupa – Rupa Seuri

Aya sababaraha harti tina kecap seuri jeung imut, geura titénan..

  • Seuri -> lemesna gumujeng –> ngedalkeun rasa suka, bungah atawa resep, ku sora ngahahah, ngehkey, jste.
  • Seuseurian –> seuri lila.
  • Nyeungseurikeun –> seuri ditujukeun ka nu kalakuanana teu psrok jeung batur.
  • Ngajak seuri –>seuri bari nyanghareup ka batur jeung némbongkeun budi marahmay.
  • Seuri konéng = seuri maur –> (kecap-kecapan), seuri bari rada éra atawa nyeri, upamana tas ceurik atawa tas ambek.
  • Seuri leutik –> seuri ditahan atawa seuri jero haté.
  • Nyalakatak –> seuri ngeunah sarta bedas ngagakgak.
  • Nyéréngéh –> seuri teu nyoara tapi némbongkeun huntu.
  • Héhéh,  ngahéhéh atawa ngahihih –> seuri ditahan.
  • Gikgik, ngagikgik –> seuri ditahan.
  • Heuheuy atawa heuheuy deuh –> kantétan pikeun ngageuhgeuykeun omongan batur.
  • Imut -> lemesna mésem –> seuri leutik, seuri ukur ku kunyemna biwir, henteu nyoara.
  • Imut kanjut –> imut ku cara ngariutkeun biwir.
  • Imut ngagelenyu –> imut rada lila lantaran kayungyun ku polah batur.
  • Kéom atawa kényom –> imut rada ka gigir biwirna.


Dicutat tina : Kamus Umum Basa Sunda & Peperenian Basa Sunda

Iklan

Posted on April 20, 2013, in Kandaga Basa. Bookmark the permalink. Tinggalkan komentar.

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout /  Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout /  Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout /  Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout /  Ubah )

w

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: