Sesebutan dina Maén Langlayangan

Image

Geus ilaharna barudak atawa kolot baheula tur kiwari pohara bungahna lamun nincak kana usum langlayangan, teu ningali keur panas mentrang atawa iuh linduh, pasti ditegalan pinuh kunu ngapungkeun.
Mangsa ayeuna “meureun” loba barudak anu teu apal kana sesebutan dina maén langlayangan, hayu urang guar ayeuna mah…

beurat sabeulah : nyerang waé ka sabeulah (ka kénca atawa ka katuhu)
cacap : béak benang dina golongan.
dijeblag : mimiti dibetot, terus diulur, nepi ka langlayanganteh ngajeblag kawan nu éléh.
dikubet : dibetot (dina ngadu)
disasar : disabet tina benang nu lain gelasan.
diulur : dibéréan.
gédég : langlayangan anu gédég teu anteng.
gelasan : benang anu diajangkeun keur diadukeun (meunang ngagelas)
godos : pisah deui sanggeus mokbrok.
golang : langlayangan (ngahaja) sina muter.
jajamakan : langlayangan anu ukuranan gedé.
kapakan : ngaléngléong sorangan teu karena eleh diadu.
manteng : maén langlayanga, boh ngadu boh henteu.
mayung : langlayangan nanjung kawas payung.
mokbrok : diadu lila (dina maén ulur)
ngabandang : meunang langlayangan éléh atawa kapakan ku langlayangan deui anu keur ngapung.
ngarébol : ngabetot benang batur nu langlayangnna geus éléh atawa kapakan.
ngarucu : moro langlayangan.
nutug : langlayangan nyorolot hulu tiheula.
nyéréng : malik ka kenca atawa ka katuhu.
rarancang : rangkay langlayangan tina awi jsb.
tali timba : tali anu dipasang dina langlayangan anu nyambung kana benang.
wangkong : gambar dina langlayangan

Posted on July 3, 2013, in Kaulinan Barudak Baheula. Bookmark the permalink. 3 Comments.

  1. hatur nuhun kang..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: