Oray-orayan

Image
Kaulinan ieu dipaénkeun ku barudak awéwé atawa lalaki di lapang / tegalan. Pamaén silih cekel tungtung baju bagian tukang atawa silih cekel taktak balad dihareupeunana pikeun nyieun barisan panjang. Pamaén panghareupna usaha néwak pamaén anu pang tukangna anu baris ngahindar, ku kituna barisan pungkal-pemgkol kawas oray, tapi barisan éta henteu kaci kapegatkeun. Bari ulin, pamaén melantunkan kawih.
Oray-orayan mangrupa Lagu Kaulinan Sunda anu dinyanyikeun ku barudak anu ulin oray-orayan, kawihna kawas kieu :

Oray-orayan
Luar-léor mapay sawah
Entong ka sawah
Paréna keur sedeng beukah

Oray-orayan
Luar-léor mapay leuwi
Entong ka leuwi
Di leuwi loba nu mandi
Saha nu mandi
Anu mandi pandeuri

Oray-orayan
Luar-léor mapay kebon
Entong ka kebon
Loba barudak keur ngangon
Mending gé teuleum di leuwi loba nu mandi
Saha nu mandi
Nu mandi pandeuri

Iklan

Posted on Desember 31, 2013, in Kaulinan Barudak Baheula. Bookmark the permalink. Tinggalkan komentar.

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout /  Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout /  Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout /  Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout /  Ubah )

w

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: